Heren sportschoenen

Hang je graag aan de gewichten in de sportschool? Of ben je juist meer van buitensporten zoals voetbal, hockey of tennis? Of ren je graag elke dag een mooi rondje van enkele kilometers om je conditie op peil te houden? Welke sport je ook beoefent, het is erg belangrijk dat je goede, professionele sportschoenen hebt. Goede sportschoenen zorgen ervoor dat je je enkels, knieën en heupen niet overmatig belast. 

Voetbalschoenen

Er is erg veel keuze in voetbalschoenen. De voetbalschoen onderscheidt zich van een normale sportschoen door de aanwezigheid van noppen op de zool van de schoen. Deze noppen zorgen voor goede grip op het voetbalveld. Er zijn verschillende soorten noppen, onder andere soft ground noppen voor drassige velden, firm ground noppen voor een normaal veld, TF-noppen voor kunstgras en artificial ground noppen die geschikt zijn voor zowel kunstgras als een normaal veld. Veel merken produceren voetbalschoenen. Nike, Adidas en Puma zijn grote merken in dit segment. Ze sponsoren niet voor niets landelijke voetbalteams van wereldniveau.

Renschoenen

Voor running heb je goede schoenen nodig. Elke voet is anders, dus als je een foute schoen koopt, zal je hele houding hier onder lijden en dit komt je gezondheid juist niet ten goede. Je moet letten op de pronatie, oftewel de natuurlijke beweging van de voet. Sommige mensen lopen ietwat naar binnen, anderen weer ietwat naar buiten. Als je langdurig rent op schoenen die niet zijn aangepast op jouw pronatie, ben je meer gevoelig voor blessures en verzwikkingen. 
 
Voor de juiste voetbalschoenen en renschoenen kun je een kijkje nemen in de volgende webshops.   

Bestel hier de nieuwste Nike voetbalschoenen