Instappers & Moccasins

Moccasins zijn van oorsprong echte mannelijke schoenen. Ze werden gedragen door inheemse volkeren die de schoenen gebruikten om te jagen. Ze werden gemaakt van een soepel soort leer zoals hertenhuid. Door het soepele karakter zitten deze schoenen als gegoten. Ze zijn ontzettend comfortabel en stijlvol. 

Soepele moccasin
Moccasins en instappers zijn erg hip volgens de huidige mode. Verschillende grote modehuizen maken veel gebruik van moccasins in hun collecties. Mannen paraderen veelvuldig met deze schoenen over de catwalk. Gucci en Armani houden het erg rustig met hun donkerbuine en zwarte moccasins, maar ontwerpersduo Dolce & Gabbana gaan voor een opvallender motief. Zij brachten een gebloemde variant van de mannen moccasin op de markt. Dit is wel een lastig motiefje om als man te dragen, maar het is zeker mogelijk. 
 
Stevige leren moccasin
Is de soepele variant van de moccasins toch niet helemaal jouw stijl? Geen probleem: er bestaat ook een stevige, leren variant. Deze schoen, die je veel terugziet bij Gucci en andere topontwerpers, is wat klassieker en is daarom uitermate geschikt voor de man met een elegante stijl. De bruin versie die gemaakt is van gevlamd leer is erg populair, maar ook de zwarte leren moccasin is een echte klassieker. Deze schoenen zijn perfect onder een pantalon en colbert voor een chique uitstraling, maar ook in combinatie met een jeans en trui is de moccasin een perfecte keus. 
 
Er zijn verschillende soorten instappers en moccasins op de markt. Meestal zijn ze gemaakt van leer, dus dat zorgt ervoor dat ze relatief lang meegaan en van goede kwaliteit zijn. Er zijn verschillende motiefjes en materialen verkrijgbaar, dus er is altijd wel een item dat je aanspreekt. Kijk voor het royale aanbod op de onderstaande webshops en maak je keuze!