Wandelschoenen

Hou jij ook zo van wandelen? Trek je er graag op uit en geniet je van de mooie natuur of van de prachtige stadslandschappen? Ga je graag op vakantie naar de bergen en bezichtig je veel? Dan heb je natuurlijk wel een paar goede wandelschoenen nodig. Goede wandelschoenen zijn een echte must als je er graag te voet op uit trekt. Ze verschillen nogal van normale schoenen doordat ze veel steun bieden en toch comfortabel zitten. Dit is erg belangrijk wanneer je lange wandelingen maakt. Voor elk soort wandelaar is een passend paar wandelschoenen te koop. 

Wandelen over paden

Er zijn verschillende soorten wandelschoenen. Maak je graag een dagwandeling over goede paden? Dan heb je soepele en lichte wandelschoenen nodig. De zool is lekker soepel en de schoen is verkrijgbaar in een lage en enkelhoge variant. Ben je toch meer van het bergwandelen? Ga dan voor een trekking-schoen. Deze is iets stugger dan de eerste variant maar heeft wel het comfort van een sportschoen. Een ideale schoen als je houdt van meerdaagse trektochten over paden. 

Trektochten of bergbeklimmen

Trektochten zijn geweldig, maar hoe ruiger het terrein, hoe steviger de schoenen moeten zijn. Maak je graag bergwandelingen over ruig terrein? Neem dan de robuustere versie van de bergschoen. Deze zijn uitermate geschikt voor wandelingen waarbij je van de paden afwijkt en juist de vrije natuur opzoekt. Als laatste is er nog de klimschoen. Dit is een zeer zware schoen met een hele stijve zool en dit schoeisel wordt voornamelijk gebruikt door bergbeklimmers. Voor elke wandelaar zijn dus verschillende soorten schoenen te verkrijgen. 
 
Kijk eens op de onderstaande webshops voor een overzicht van alle beschikbare wandelschoenen